+46708190280 ola@audiola.se

Ljud & musik

Ljud och musik är viktiga detaljer när det gäller att skapa stämning och känsla i film, radio och på webben. Bra ljud lyfter en produktion. AB audiola har arbetat med komposition, inspelning och redigering av ljud och musik i många år. Låtar, intervjuer, bakgrundsljud, jinglar, radioreklam är bara några exempel.

Ljud i multimedia

En kort film om vad ljud betyder för upplevelsen.

I denna avdelning har vi samlat ljud och musik som är skapad inom AB audiolas nätverk tillsammans med duktiga och inspirerande musikkamrater.

Freudian Slippers

är Olas nuvarande band och plattform för att skapa musik. En ambition med bandet är att det ska vara högt i tak och att många olika musikstilar ryms i repertoaren. Pop, rock, instrumentala utsvävningar, på engelska och svenska… ja, det mesta får plats. En annan ambition är att ha roligt. I princip spelar vi uteslutande eget material men på senare tid har det trängt sig in några covers som vi gör egna versioner av.

Vill du boka eller komma i kontakt med Freudian Slippers så vänligen kontakta (audi)Ola

I Freudian Slipppers ingår; Ola Hallqvist, sång, gitarr, Johan Danielsson, gitarr, Ola Jacobsson, bas, Henrik Axelsson, trummor, Anna Ekberg, sång, perkussion och Jenny Forss, sång, fiol.

Nam Nam

var ett svenskt rockband som hade sin storhetstid mellan 1982-85. Några fåtal gånger har bandet sedan återsamlats och 2013 kunde man se och höra Nam Nam på Hasslöfestivalen. I samband med denna spelning gjorde man också två helt nya låtar – ”I Girighetens tid” och ”Minns du framtiden”.

I Nam Nam ingår; Ola Hallqvist, sång, Torbjörn Larsson, sång och gitarr, Per ”Svannte” Sennerhall, trummor, Johan Estberg, keyboard och Jörgen Jonsson, bas. Under Hasslöfestivalen var bandet dessutom förstärkt med Anna Ekberg,, sång, Jenny Forss, sång, Johan Danielsson, gitarr och Johan Harding, keyboard.

Nam Nam – I girighetens tid

Musik, text och inspelning: Ola Hallqvist / AB audiola. Slutmix och mastering av Mats Nilander, CSA produktion. Videoproduktion: Ola Hallqvist / AB audiola.

Olas experimenthörna

Här finns en del av det Ola håller på att experimentera musikaliskt med men som kanske inte är 100% färdigt eller heller aldrig kommer bli. Du får gärna höra av dig med synpunkter eller idéer kring min musik.

 

Ska det nånsin mer bli sommar

Ska det nånsin mer bli sommar? – en sång skriven och framförd av Ola Hallqvist.
Filmad med iPhone 4S och Canon IXUS 210

Frank Sylvester – Kontrollsång

Inspelning, mix, filming och redigering Ola Hallqvist /AB audiola