+46708190280 ola@audiola.se

Utbildning

Berättande ljud och ljuddrama på BTH

AB audiola/Ola Hallqvist samarbetar sedan många år med utbildningsprogrammet Digital ljudteknik på BTH i Karlshamn. Under höstterminerna leder AB audiola kurserna i dramatiserat ljud och i samband med dessa också workshops i presentationsteknik. Studenterna skapar under kursen 15-minuter långa ljuddramtiseringar. Under kursen får de göra allt från att ta fram en storyidé och att sedan via manus, inspelning, mixning till att slutligen genomföra en storslagen presentation av det färdiga radioteaterinslaget. Just kopplingen mellan produktion och presentation har visat sig både viktig och uppskattad av studenterna på programmet.

 

Presentationsteknik

Att kunna berätta och få fram det man vill få sagt är inte alltid enkelt. För många hänger minnena från skolans redovisningar kvar som mörka skuggor när det är dags att äntra scenen. En bra presentation bygger på att man har koll på läget. På kroppen, på innehållet, på strukturen, på publiken… på läget. Många av oss har behov av att presentera. Ofta och i många olika situationer. När vi ska berätta vad vi gör och säljer, vid spontana såväl som förberedda möten och i olika sociala sammanhang.

AB audiola erbjuder workshops och handledning i presentationsteknik. Genom att ta ett brett grepp kring olika typer av presentationer i kombination med praktiska övningar ökar möjligheterna att fler att bli bättre och säkrare på att föra fram sina tankar.

Kunder:
BTH
Utvecklingscentrum – Landstinget Blekinge
BlekingeUpp
Kompetenscentrum, Karlskrona kommun

Välkommen att höra av dig kring workshops och handledning i presentationsteknik.

– Jag har alltid avskytt att presentera inför publik. Jag tycker fortfarande det är läskigt men efter denna workshop känns det som att det går att lära sig..”

Student på Digital ljudproduktion, BTH